Aula de cor de l'escola de música de l'associació musical 'Ciutat de Benicarló'

L’Aula de Cor de l´Escola de Música de l’Associació Musical “Ciutat de Benicarló” va ser creada l’any 2013 com activitat complementària a l’assignatura de llenguatge musical oferint una formació vocal amb  l’objectiu principal d’adquirir una educació musical també a través la veu cantada.

Mitjançant un repertori ric i plural s’aprèn a estimar la música gaudint del cant coral com a expressió i comunicació.
Ofereix anualment diferents actuacions com el Tradicional Concert de Santa Cecília junt i el Festival de Fi de Curs dels alumnes de llenguatge musical. Ha participat també en trobades de cors infantils amb corals veïnes, ha col·laborat en festivals benèfics com el de Mans Unides a la nostra ciutat i ha estat convidat a participar en el Concert d´Apertura de Setmana Santa de Benicarló l’any 2016.

Aquest darrer any va participar com a Cor infantil de l`Òpera “La Bohème” de G. Puccini, juntament amb el Cor Da Capo de Benicarló i l´orquestra Lírica de Castelló sota la direcció de Carlos Pasqual, al Teatre Principal de Castelló.
Actualment formen l´Aula de Cor 15 cantaires i és dirigida des de l´any 2013 per Clara Ruiz Arnau.

Clara Ruiz Arnau (directora)

Naix a Benicarló l´any 1980. Comença els seus estudis musicals a l´edat de 7 anys a l´Escola de Música “Ciutat de Benicarló. S´inicia amb l´especialitat de piano on més tard seguirà els seus estudis al Conservatori Professional “Mestre Feliu” de Benicarló. L´any 2005 obté el títol de Grau Mitjà en l´especialitat de Cant al conservatori professional de Música de València amb una qualificació d’excel·lent.

Els seus estudis de cant els ha realitzat amb Gema Roig i Miguel Bou i Piñón. Ha realitzat cursos d´aquesta especialitat també amb Nancy Argenta, Ana Luisa Chova, Gloria Fabuel, Miguel Bou, Emilia Onrubia i Eugenia Burgoyne. A més, ha realitzat Cursos de Direcció de Cor impartits per la FCEC a la ciutat de Barcelona amb directors com Elisenda Carrasco, Enric Navàs, Xavier Puig i Sergi Valls.

Ha estat membre de la Coral Polifònica Benicarlanda des de 1992 fins l´any 2007 sota la direcció del director Josep Vicent Arnau i Tomàs, destacant la interpretació amb el paper de Francina en la Sarsuela “Cançó d´amor i guerra”, en el Palau de la música de València. També actuant com a solista i corista de la C.P.B en diversos concerts d´arreu del món (Japó, Àustria, Suissa...)

Ha actuat com a corista amb el cor Catedralici de València , el cor de la Generalitat Valenciana, Cor Da Capo de Benicarló i l´aula de cor del Conservatori “Sant Esteve” de València amb peces com la tercera simfonia en Rem de G.Mahler, Requiem de G.Fauré i les òperes “Noe´s Fludde de B.Britten” i “La Bohème” de G.Puccini.
Des de l´any 1992 fins 2007 fou directora de la secció Infantil “Coral Petiquillo” i la secció juvenil “Coral Kylix” de la CPB, actuant en diversos escenaris del nostre país.

Ha estat professora de tècnica vocal dels campaments de veu de l´escola “La Masia” de Museros (València) sota la direcció de la directora Anna Chaler Feliu des de l´any 2006 fins l´actualitat.

Fou professora de Cant de l´escola ”Diabolus”de Benicarló des de l´any 1999 fins 2009.

Des de 2011 fins l´actualitat és professora de Llenguatge musical, Tècnica vocal i Cor a l´Escola de Música “Ciutat de Benicarló”.

Dirigeix des de l´any 2014 la Coral “Gent Gran” de Benicarló i també és professora d’activitats  complementàries a l´escola “Nuestra Señora de la Consolación” i professora de Cant de l´escola de música moderna “Arts”.

Els nadals de l´any passat va actuar juntament amb el cor gregorià de Benicarló i amb el Tenor Carlos Casòliva sota la direcció de Josep Vicent Arnau Tomás, en un concert extraordinari interpretant peces de compositors Benicarlandos com Pablo Anglés Galindo i el Mestre Feliu.

Aquest any ha actuat com a solista juntament amb el Cor Da Capo de Benicarló i acompanyada de l´Orquestra Lírica de Castelló sota la direcció de Carlos Pasqual, representant el paper de Mezzo en “Somni d´una nit d´Estiu” de F.Mendelsshon a l´Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Contactos

  • Dirección:
  • C/ Cabanes, 16 12580 - Benicarló - Castellón
  • Teléfonos:
  • Local social: (+34) 964 47 53 62
  • Presidenta:
  • (+34) 650 68 86 24
  • Director:
  • (+34) 964 82 60 93 (+34) 616 25 03 94

Próximos eventos

go-top