Les trobades de Castelló

03 Septiembre 2009

Les trobades de bandes de Castelló són una activitat músical única dins de l'àmbit geogràfic valencià. Les trobades del 2009 són el producte d'un conveni de la FSMCV amb la Diputació de Castelló i que se venen portant a terme des d'el mes de juliol.

Així les trobades van començar a Alqueries (Plana Baixa) el 28 de juny, continuaren el 18 de juliol a  Teresa (Alto Palancia), a Catí (Ports-Alt Maestrat) el 19 de juliol. Les Useres (l'Alcalatèn-Alt Millars ) el 25 de Juliol, Traiguera (Baix Maestrat) el 5 de setembre, Sant Joan de Moró (Plana Alta) el 12 de setembre i Borriana (Plana Baixa) el 17 d'octubre.

La trobada consistirà en una desfilada de cada una de les bandes, interpretan una pasdoble  en el lloc adecuat per l'organització i posteriorment finalitzarà amb un parell de peçes intepretades conjuntament per totes les bandes.

Els ultims anys les trobades venen incorporant algunes activitats al voltant de la mateixa trobada que donen un toc més festiu i de participació per a tots els músics, ja que la trobada és bàsicament un punt de retrobament i de germanor entre els participants, músics, directius, de la comarca  on també tenen un punt en comú: millorar les relacions i participació de les societats musicals cara a les seves societats, poblacions i públic en general.

La trobada finalitza amb un berenar per a tots els participants. Recordem que l'any 2006 va ser Benicarló l'organitzadora de la Trobada, introduïnt importants millores i modificacions en l'organització que va marcar un punt prioritari: donar més relleu al músic, vertader protagonista de la jornada.