Orquestres infantil i juvenil de l'escola de música de l'associació musical "Ciutat de Benicarló"

El curs 2013/2014 l’Escola de Música de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, després de molts anys, tornava a establir contacte amb instruments de corda i els acollia creant un grup infantil i un altre juvenil de corda que donava resposta i propiciava un espai inexistent a nivell local per a tots aquells instrumentistes d'aquesta família.

Va ser al curs següent, a l’any 2014/2015, quan es va apostar per integrar al complet tota la família de corda dintre del seu programa i oferta d’ensenyaments musicals oferint així classes de violí, viola i contrabaix a banda de les que ja es duien a terme de violoncel, per esdevindre a la llarga una escola a Benicarló capaç de promoure les agrupacions orquestrals.

Les orquestres de l’Escola de Música de l’Associació Musical “Ciutat de Benicarló” han actuat en diferents ocasions en el Tradicional Concert de Santa Cecília, les audicions de Nadal i Fi de Curs així com en els actes commemoratius del Xé Aniversari del MUCBE (Museu Ciutat de Benicarló) o en la celebració del centenari de l’Associació Musical Filharmònica Rossellana.

També des d’aquesta secció s’han impulsat activitats, xerrades i tallers relacionats amb els instruments de corda per tal de donar a conèixer i aprofundir més en aquesta família instrumental.

Des dels inicis Mª Carmen Gellida Albiol ha estat la persona responsable com a directora d’aquest projecte.

 

Mari Carmen Gellida Albiol (directora)

Els lligams de Mª Carmen Gellida amb l’entitat es traslladen en el temps, neta del músic benicarlando Jesús Gellida Coscollano el qual va pertànyer a la Banda de Benicarló durant molts anys, també va formar part de la primera generació d’alumnes de violí que van iniciar els seus estudis amb el violinista Pedro Martínez a l'AMCB cap l’any 1988.

És llicenciada en l’Especialitat de Violí pel Conservatori Superior de Música de les Illes Balears l’any 2010. Realitzà el Màster de Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyança d’Idiomes en l’especialitat de música en la Universitat de les Illes Balears (UIB) l’any 2012. A més, també és mestra especialista en Educació Musical, títol expedit per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona l’any 2003.

Ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament instrumental amb professors de reconegut prestigi com Vicent Balaguer, Santiago Juan, Isabel Vilà, Jorge Vaño, Agustín León o Iwona Burzynska, així com de direcció coral nivell avançat amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). També ha participat en diferents edicions del Curs Internacional de Direcció Coral de les Illes Balears i a l’Aula Permanent de Direcció Coral a La Sènia.

Com ha docent ha impartit classes de música en col·legis d’educació infantil i primària com San Cayetano de Palma, Joan Roig de Tarragona o La Consolació de Benicarló. També ha estat professora de llenguatge musical, violí i piano en diferents escoles de música com Més Música-Escola Fundació a Palma, Quatre42 a Palma, l’Escola Municipal d’Artà i en conservatoris com el Conservatori de Grau Professional “Mestre Feliu” de Benicarló i el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Ha format part de diferents agrupacions instrumentals com l’Orquestra de Corda Santa Maria, com a solista en l’Orquestra Música Viva, l’Orquestra de Cambra Euphonia, Nos Terrae Quartet de Corda, l’Orquestra de cambra J. Palasko, el grup Negre&3colors de Palma, l’Orquestra XVI-XXI de la URV dirigda per Markus Schikora, Orquestra del Conservatori “Mestre Feliu de Benicarló”, concertino i solista en l’Orquestra de cambra MOMA, l’Orquestra Jove Barroca de Mallorca dirigida per Barry Sargent, l’Orquestra de Solistes de Mallorca, l’Orquestra Barroc Eufònic de Vinaròs, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC) i ha col·laborat en nombroses ocasions com a solista amb la Banda de Música de la nostra entitat.
Com a directora ha estat al front de la Coral Kylix de Benicarló, secció juvenil de la Coral Polifònica Benicarlanda (1999-2005) i el Cor l’Àncora de Tarragona (2002-2005).

Cal destacar la seua tasca com a directora musical al front en la producció de la sarsuela “La verbena de la Paloma” del Cor Da Capo Benicarló i com a directora del cor de les produccions de l’Orquestra Lírica de Castelló de “La Traviata”, “Katiuska”, “La Flauta Màgica” i “La Bohème” al Teatre Principal de Castelló.

En l’actualitat com a violinista forma part de diferents agrupacions de corda, entre elles destaquen Thalassa Quartet, l’Orquestra Simfònica de Peníscola i l’Orquestra Simfònica de Castelló. En l’àmbit docent compagina la tasca de professora de violí i orquestra a l’escola de Música de l’Associació Musical “Ciutat de Benicarló” amb la de professora de violí al Conservatori d’Ensenyances Elementals i Professionals Calancio de Castelló. Pel que fa al món coral dirigeix el Cor Da Capo Benicarló i la Coral Polifònica de Peníscola.

Contactos

  • Dirección:
  • C/ Cabanes, 16 12580 - Benicarló - Castellón
  • Teléfonos:
  • Local social: (+34) 964 47 53 62
  • Presidenta:
  • (+34) 650 68 86 24
  • Director:
  • (+34) 964 82 60 93 (+34) 616 25 03 94
go-top